Saturday, August 13, 2011

Melmelada de Gerds / Raspberry Jam



Aquest estiu és l’estiu dels Gerds aquí a Lles de Cerdanya!!! N’hi ha tants i tan grossos, que un no sap ni per on començar a recollir-ne, i és que aquest juliol plujós ha anat de meravella!!!! Qui deia que quin rotllo d’estiu? A mí m’encanta!!

Els Gerds es poden menjar o utilitzar tal qual es cullen. Si no es fan servir immediatament es poden guardar fins a dos dies a la nevera. També es poden congelar (sí, sí, congelar, i un cop descongelats queden perfectes), i se’n pot fer melmelada. Boníssima per als muffins, cupcakes i pastissos!!!! Prometo fer cupcakes de gerds i posar-los al blog.

This summer is the summer of Raspberries here in Lles de Cerdanya!!! (Catalan Pyrenees) There are so many and so big, that when picking them one doesn’t know where to start from. This rainy July has been a wonder!!!! Who said that this summer was boring? I love it!!

Raspberries can be eaten or used just after picking them. If you don’t use them immediately, store them for up to two days in the refrigerator. They can also be frozen (yes, you can freeze them, and once you thaw them, they are perfect), or you can make jam with them. Delicious for muffins, cupcakes and cakes!!!! I promise I will make raspberry cupcakes and post them in the blog.


Recepta per a la melmelada de Gerds:

1 kg de Gerds

700 g sucre

Aquesta és més o menys la proporció. Si teniu menys Gerds, doncs calculeu quant de sucre necessitareu per a la melmelada. Si no us agrada molt dolça i que es noti més el sabor de la fruita, podeu posar menys sucre.

Barregem els Gerds amb el sucre i ho deixem reposar tota la nit. A l’endemà veureu que els Gerds han tret una mica del seu suc.

Poseu els Gerds i el sucre en un pot a foc lent, i que vagi reduint durant 30-40 minuts. Deixeu refredar. La melmelada es pot guardar tapada a la nevera (unes quantes setmanes) o conservar-la en un pot que haguem posat tapat amb la melmelada al bany maria durant 20 min. Personalment, jo no he fet mai conserva al bany maria, però es veu que així es pot tenir la melmelada guardada durant mesos sense que es faci malbé.


Raspberry Jam Recipe

1 kg Raspberries

700 g sugar

This is approximately the proportion. If you’ve got less Raspberries, you’ll have to calculate the amount of sugar you will need for the jam. If you don’t like it very sweet and prefer to have a fruitier flavor, you can add less sugar.

Combine the Raspberries and the sugar and let stand overnight. In the morning, you’ll see that the Raspberries are juicier.

Pour into a saucepan and bring to a low boil for 30-40, until the mixture becomes thicker. Let cool. The jam can be stored covered in the refrigerator for some weeks, or for a longer storing you can bring a covered bowl with the jam to boil in a double pot with water for 20 minutes. Personally, I’ve never tried preserving jam like this, but this way you’ll be able to keep the jam for months.

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...