Wednesday, August 24, 2011

Muffins de ricotta i gerds / Ricotta + raspberries muffins





El sol brilla, els ocellets canten, i per fi ha marxat aquella calor tan horrorosa que també aquí a Lles teníem durant el dia. Aquesta última nit hem hagut d’agafar un altre cop el nòrdic, jejeje

The sun is shining and the birds are singing, and finally the suffocating heat that we also had in Lles is gone. Last night we had to take our Nordic blankets again, jejeje.



Aquests muffins de ricotta i gerds que vem fer l'altre dia a casa la Sònia (perquè a la nostra caseta no tenim forn L) van quedar súper monos i súper bons. Gerds collits per nosaltres, és clar!! Si no teniu gerds, també es poden fer amb maduixes tallades a trossets, móres o nabius, que són família dels gerds!!!

These ricotta and raspberry muffins that we baked at Sonia’s place (because there is no oven in our summer houseL) turned out so cute and so good. Raspberries picked up by us, of course!! If you don’t have raspberries, you can use chopped strawberries, blackberries or blueberries, which are from the same family!!!


Ingredients per a 8 muffins petits

120 g farina
1 tsp de llevat químic
50 g sucre
½ tsp de sal
90 g ricotta
25 ml oli de gira-sol (o mantega fosa)
25 ml llet
1 ou (clara i rovell separats)
100 g gerds
Tsp = tea spoon = cullereta petita, de te o cafè

Prescalfeu el forn a 230ºC
Barregeu els ingredients secs en un bol (la farina, el llevat, el sucre i la sal). En un altre bol, barregeu la ricotta, l’oli, la llet i el rovell d’ou. Munteu la clara a punt de neu i afegiu-hi la barreja seca i la líquida. Barregeu-ho tot fins obtenir una mescla homogènia. Al final, barregeu-hi els gerds, sense treballar gaire la massa per què si no es trencaran. La massa que obtindreu serà molt tupida, de la que es queda enganxada a la cullera. Us costarà bastant repartir-la pels motlles (que haureu engreixat prèviament amb una mica de mantega), però no us preocupeu, un cop al forn s’arregla tot.
Fornegeu els muffins durant 11-14 minuts, fins que siguin ferms però tous i daurats per sobre. Ja veureu que la massa pujarà de forma ben arrodonida.



Ingredients for 8 small muffins

120 g flour
1 tsp baking powder
50 g sugar
½ tsp salt
90 g ricotta
25 ml sunflower oil (or melted butter)
25 ml milk
1 egg (white and yolk separated)
100 g raspberries

Pre-heat the oven at 230ºC
Mix all the dry ingredients in a bowl (flour, baking powder, sugar and salt). In another bowl, cream together the ricotta, oil, milk and egg yolk. Whisk the egg white until stiff and add the dry and liquid mixture. Stir just until evenly moistened. Finally, gently fold in the raspberries. Do not over mix, otherwise, the fruit would break up. The batter will be very thick, sticky to a spoon, so it will be difficult to spoon it into each muffin cup (greased previously with a little bit of butter). Don’t worry, once they are baked, it will be ok.
Bake the muffins for 11-14 minutes, until golden, dry and springy to the touch. You will see the rounded shape they get as they raise in the oven.









No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...