Tuesday, May 8, 2012

Cupcakes de xocolata definitius / The ultimate devil's food cake


Sí, sí, els cupcakes de xocolata que vaig publicar anteriorment són mooolt bons, però aquests són una passada!!! Tot un capritx per als xocoaddictes, proveu la recepta i no us en penedireu.
Els vaig fer com a cupcakes, amb ganache de xocolata per sobre, i com que em va sobrar massa, la vaig aprofitar per fer un pastís. Va ser tot un èxit. No he tingut massa temps últimament per a publicar res, però és que aquesta recepta és tan bona que no podia viure sense publicar-la!!

Yes, yes, the previous chocolate cupcakes I posted were veeery good, but these ones are something else!!! Real indulgence for chocoaddicts. Try the recipe and you won't ever regret it.
I used the batter to make cupcakes, with chocolate ganache to frost them, and since I had some batter left, I used it to bake a cake. It was a real success. I haven't had much time lately to post anything, but this recipe is just so great that I just couldn't live without posting it!!

Per a aquesta recepta es fa servir xocolata natural en pols. La xocolata natural conté l'acidesa necessària per a reaccionar amb el bicarbonat, fent així que els cupcakes quedin mooolt esponjosos. L'oli vegetal també ajuda a mantenir-los esponjosos, mentre que la mantega els dóna profunditat. Tots aquests ingredients fan una massa de cupcake o de pastís meravellosa - súper esponjosa i fins i tot millor el dia següent.

For this recipe natural cocoa powder is used, and not Dutch-process cocoa powder. Natural cocoa powder provides the acidity necessary to react with the baking soda, making veeery moist cupcakes. The vegetable oil also helps to keep them moist, while the butter gives depth to the taste. This makes the most wonderful cupcake or cake batter - super moist and even better the next day.


Ingredients (per a 12 cupcakes o 1 pastís per a 4-6 persones)

60 g xocolata natural en pols
125 ml aigua bullent
65 ml llet
1 teaspoon (cullereta) extracte de vainilla
65 g mantega a temperatura ambient
140 g sucre morè
80 g sucre blanc mòlt
65 ml  oli vegetal
2 ous
140 g farina
1 teaspoon (cullereta) bicarbonat

Pre-escalfar el forn a 170 ºC
Posar la xocolata en pols en un bol. Afegir-hi l'aigua bullent i remenar bé. Afegir-hi la llet i l'extracte de vainilla i tornar a remenar bé. Reservar.
Batre la mantega i els dos tipus de sucre amb l'ajut d'un batedor elèctric, fins que la barreja sigui clara de color i suau i esponjosa de textura. Abocar-hi l'oli vegetal lentament en un rajolí constant i barrejar fins que estigui ben combinat. Afegir els ous d'un en un, batent fins que el primer estigui completament incorporat abans d'afegir-hi el segon.
En un altre bol, barrejar la farina i el bicarbonat, i tamisar dues vegades.
Afegir una tercera part de la barreja de farina a la barreja de mantega, sucre i ou i barrejar fins que estigui ben incorporat.
Afegir la meitat de la barreja de xocolata i barrejar fins que estigui ben combinat. Repetir amb un altre terç de la barreja de farina, llavors amb la resta de la barreja de xocolata, i finalment afegir el que queda de farina i barrejar fins que estigui tot ben incorporat.
Distribuir la barreja a les càpsules de cupcake, o abocar al motllo de pastís que haurem engreixat prèviament.
Fornejar els cupcakes durant 18-20 minuts, o durant 35-45 minuts si es tracta del pastís. La prova que està fet és punxant un escuradents al mig i que aquest surti net.
Deixar refredar completament abans de posar-hi la ganache de xocolata per sobre, o el frosting que preferiu :)



Ingredients (for 12 cupcakes or 1 cake serving 4-6)

60 g (1/2 cup) natural cocoa powder
125 ml (1/2 cup) boiling water
65 ml  (1/4 cup) milk
1 teaspoon vanilla extract
65 g (1/2 stick) unsalted butter, at room temperature
140 g (2/3 cup) dark brown soft sugar
80 g (3/8 cup) caster sugar
65 ml  (1/4 cup) vegetable oil
2 eggs
140 g (1 cup) flour
1/2  teaspoon baking soda

Preheat the oven to 170ºC (340ºF)
Put the cocoa powder in a bowl. Add the boiling water and mix well. Stir in the milk and vanilla extract and set aside.
Using an electric mixer (or electric whisk), beat the butter and both sugars until the mixture is light in color and fluffy in texture. Slowly pour in the oil in a steady stream and mix until combined. Add the eggs, one at a time, beating until thoroughly combined before adding the next.
In another bowl, combine the flour and baking soda and sift twice. Add one third of the flour mixture to the egg mixture and mix until well incorporated. Add half the cocoa/milk mixture and mix until just combined. Repeat with another third of the flour mixture, then the rest of the cocoa/milk mixture. Finally, add the last third of the flour mixture and mix until thoroughly combined.
Spoon the mixture into the cupcake capsules or the prepared cake pan.
Bake for 18-20 minutes for the cupcakes, and 35-45 minutes for a cake. A toothpick inserted in the middle should come out clean.
Let cool completely before frosting the cupcakes or the cake with chocolate ganache or the frosting of your choice :)



Font: Tea with Bea (Bea's of Bloomsbury)
Source: Tea with Bea (Bea's of Bloomsbury)





2 comments:

  1. www.floripori.blogspot.com.esMay 8, 2012 at 11:59 PM

    Tenen molt bona pinta, me'ls apunto a pendents!

    ReplyDelete
  2. qué mala eres poniendo esas cosas a estas horas!!!
    mmmmm buenísimo!!
    un beso grande

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...